اینترنت افغانستان پس از ۴۸ ساعت وصل شد واژگونی قایق مسافربری در نیجریه با ۲۶ کشته انتصاب «دیوید زینی» به‌عنوان رئیس جدید شاباک ترامپ: روسیه با فرستادن زیردریایی هسته‌ای ما را تهدید کرده است حمله توپخانه‌ای عربستان به مناطق یمن جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران، اوکراین و غزه عراقچی در گفت‌و‌گو با سی ان ان: اینکه مذاکره بن‌بست محض است، برای ما مسجل شد؛ آخرین ملاقات را با موضوع اسنپ‌بک خواهم داشت حزب‌الله: فعال‌سازی مکانیسم ماشه نشانگر تبانی بین آمریکا و تروئیکای اروپایی است سر‌های بُریده خوک در پاریس؛ پلیس ۱۱ مظنون را بازداشت کرد/ ماجرا چه بود؟ اتریش دیپلمات روسیه را اخراج کرد بازداشت یک جاسوس اسرائیلی با ادعای همکاری با ایران تسلیم استوارنامه سفیر ایران به ولی‌عهد سعودی القسام مقر فرماندهی ارتش اسرائیل در شرق غزه را هدف قرار داد پیدا شدن جسد سفیر آفریقای جنوبی در فرانسه؛ مرگ مشکوک با سقوط از طبقه ۲۲ هتل ضرب الاجل چهار روزه ترامپ به حماس؛ توافق را رد کنید اسرائیل آنچه باید را انجام خواهد داد!
یادداشت عمرو علان، تحلیلگر فلسطینی؛

طرح ۲۰ ماده‌ای ترامپ، ننگین‌تر از توافق اسلو

صرف اعلام طرح رئیس جمهور آمریکا هیچ تغییری در واقعیت میدانی ایجاد نمی‌کند، زیرا ائتلاف صهیونیستی-آمریکایی در دو سال گذشته تمام توان نظامی و غیرنظامی خود را در جنگ ویرانگر غزه به کار گرفته است.
عمرو علان؛ تحلیلگر فلسطینی
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۳ - ۰۹ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 01
کد خبر: ۲۹۰۴۵۱

طرح ۲۰ ماده‌ای ترامپ، ننگین‌تر از توافق اسلو

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ آنچه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی خود با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد، طرحی برای توقف جنگ علیه غزه، آنطور که ادعا می‌کرد، نبود، بلکه پروژه‌ای برای پایان دادن کامل به موضوع فلسطین و فراتر از مفاد توافق‌نامه ننگین اسلو بود. تشکیلات خودگردان فلسطین با وجود پایین‌ترین سطح عملکرد و نیز رضایت ضمنی از اشغالگری، در طرح پیشنهاد شده ترامپ حضور ندارد.

توافق صهیونیستی-آمریکایی توطئه «خاورمیانه جدید» را تکمیل می‌کند

ترامپ حمایت بی‌قید و شرط خود را از اشغالگری تأیید و بار دیگر بر به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی تأکید کرد. وی هیچ اشاره‌ای به حملات شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی یا درخواست‌های مکرر برای تخریب آنجا نکرد، تعهد روشنی برای تأسیس کشور فلسطینی نداد و هیچ اشاره‌ای به صحبت‌های مداوم صهیونیست ها درباره الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی نکرد.

ترامپ و نتانیاهو سندی 20 ماده‌ای را به عنوان طرح صلح ادعایی برای دستیابی به آتش‌بس فوری در صورت توافق همه طرف‌ها اعلام کردند. نتانیاهو حمایت خود را از این پیشنهاد اعلام کرد، در حالی که حماس هنوز موافقت نکرده است. مفاد این طرح شامل تحویل زندانیان صهیونیست در مدت ۷۲ ساعت پس از اعلام آتش‌بس، برچیدن قابلیت‌های نظامی حماس و پایان نقش سیاسی آن است. این مراحل با توقف عملیات رژیم صهیونیستی و عقب‌نشینی تدریجی، همراه با ترتیبات تبادل زندانیان که شامل آزادی تقریباً ۲ هزار زندانی غزه در اسارت اشغالگران خواهد بود.

طبق این سند، ترامپ از تشکیل «شورای صلح» زیر نظر آمریکا و متشکل از چهره‌های بین‌المللی - ازجمله تونی بلر - به همراه ترتیبات دولت انتقالی و نیروی تثبیت‌کننده بین‌المللی برای نظارت موقت بر نوار غزه صحبت کرد. وی گفت، رد این طرح از سوی حماس با حمایت کامل از ارتش صهیونیستی برای ادامه عملیات خود تا پایان جنگ غزه مواجه خواهد شد.

آنچه شنیده‌ایم، در اصل توافقی صهیونیستی-آمریکایی است که توطئه «خاورمیانه جدید» را تکمیل می‌کند. این توافق با تلاش برای از بین بردن مقاومت فلسطین به عنوان مانع اصلی توطئه آغاز می‌شود و راه را برای ورود کل جهان اسلام به دوران نقشه صهیونیستی هموار می‌کند؛ نقشه ای که هدفش تضعیف باورهای ملت‌های اسلامی و عربی، ازجمله مسیحیت و در نتیجه به بردگی کشاندن مردم منطقه در ساختار برده‌داری کتاب مقدس است. در کنفرانس مطبوعاتی، ترامپ و نتانیاهو بر تلفظ عبری نام ابراهیم با نمادگرایی تلمودی اش تأکید کردند. اما چگونه این توطئه می‌تواند موفق شود وقتی ارتش رژیم اشغالگر دو سال پس از جنگ ویرانگر همچنان قادر به حل و فصل نبرد علیه نوار غزه محاصره شده نیست؟

از نظر راهبردی، خطر پیشنهادهای ترامپ محدود به آینده گروه‌های مقاومت فلسطینی نیست

آمریکا به وسیله آخرین طرح ترامپ تلاش می‌کند گروه های فلسطینی و مردم فلسطین را به جای ارتش صهیونیستی، در مقابل کشورهای عربی و اسلامی قرار دهد. صحبت از «شورای صلح» به سرکردگی واشنگتن، ترتیبات لازم برای استقرار فوری «دولت انتقالی و نیروی تثبیت» در غزه، نقش الزام‌آور برای «شرکای منطقه‌ای» برای اطمینان از رعایت مفاد توافق به وسیله گروه ‌های غزه و اینکه «غزه دیگر منبع تهدید باقی نماند» گام‌هایی در جهت بین‌المللی کردن کنترل امنیتی و قرار دادن سازوکار رسمی عربی در موقعیت رویارویی با فلسطینیان و گروه‌های مختلف است.

هدف از این اقدامات، تیمار ارتش صهیونیستی است که نشانه‌هایی از خستگی نبرد از خود نشان داده اند. همچنین آمریکا به دنبال خلاصی آنها از مخمصه‌ای است که تاکنون در آن گرفتار شده اند، چه در حل و فصل جنگ غزه و چه در تبدیل روند دو سال گذشته به دستاورد سیاسی ملموس. هدف از این اقدامات، جلوگیری از انزوای بین‌المللی فزاینده رژیم صهیونیستی است که پیامدهایش در میان‌مدت، پس از صحنه‌ای که در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و موج اخیر به رسمیت شناختن دولت فلسطین مشاهده شد، آشکار می شود.

از نظر راهبردی، خطر پیشنهادهای ترامپ محدود به آینده گروه‌های مقاومت فلسطینی نیست، بلکه فراتر از آن، به آینده تشکیلات خودگردان فلسطین در رام‌الله و کشورهای پیرامونی نیز گسترش می‌یابد که (به استثنای لبنان) پس از سقوط سوریه وارد حالت مماشات با صهیونیست‌ها-آمریکایی‌ها شده‌اند. این تازه خطری است که پیشنهادها برای سایر نیروهای مقاومت در منطقه، به ویژه حزب‌الله ایجاد می‌کند. بازطراحی «قیمومیت غزه» در قالب «شورای صلح» و نیروی بین‌المللی انتقالی، همراه با سلب ابزارهای مقاومت فلسطین، پیامدهای مستقیمی بر توان بازدارندگی در سراسر کشورهای عربی خواهد داشت.

تأکید ترامپ بر به رسمیت شناختن الحاق بلندی‌های جولان به وسیله رژیم صهیونیستی، چیزی جز تأیید رویکرد آمریکا به نقض تمامیت ارضی کشورهای اطراف در چارچوب دیدگاه توسعه‌طلبانه اشغالگران و مفهوم «خاورمیانه جدید» نیست. این رویکرد تنها با حذف کامل نیروهای آزادی‌بخش عربی و اسلامی در منطقه قابل اجراست.

صرف اعلام طرح 20 ماده ای ترامپ هیچ تغییری در واقعیت میدانی ایجاد نمی‌کند، زیرا ائتلاف صهیونیستی-آمریکایی در دو سال گذشته تمام توان نظامی و غیرنظامی خود را در جنگ ویرانگر غزه به کار گرفته است.

ارسال نظر
آخرین اخبار